AçıKLANAN C# OBJECT KULLANıMı HAKKıNDA 5 KOLAY GERçEKLER

Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Açıklanan C# Object Kullanımı Hakkında 5 Kolay Gerçekler

Blog Article



Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere aşamaı, elektronik posta adresimi ve web site adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Nesne tabanlı programlama (Object Oriented Programming – OOP) teriminda kullanılan klas ve nesne kavramları, birbiriyle yakında ilişkilidir ve her şey bu iki olgu üzerine kurulmuştur.

Bir dahaki sefere yorum yapmış olduğumda kullanılmak üzere girişimı, elektronik posta adresimi ve web şehir adresimi bu tarayıcıya kaydet.

Sözıtım: Object klası, C# dilindeki tüm öbür sınıfların atasıdır. Nedeniyle, bir klas oluştururken özel bir gerçek sınıf belirtmezseniz, varsayılan olarak Object derslikından türetilir.

2) Yalnızca kıraat bünyelacaksa ve çok adetda tag sermek istemiyorsanız Tag dizileri kullanılabilir. Gene aynı lansman meydanında diziler tanılamatılır.

Eğer bir sınıfa Interface uygulanmışsa doğrusu implement edilmişse, o Interface kucakindeki metotlar kesinlikle sınıfta da uygulanmalı şu demek oluyor ki implement yapılmak zorundadır. Önceki derslerim olan C# Inheritance – C# Tereke Konseptı ve C# Class Encapsulation derslerim dâhilin hazırladığım tatbikat içerisinde Interface konusu da ekleyeceğim.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an C# Object Kullanımı int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Yetişkin çaplı projelerde veritabanı fiillemleri esnasında silinme çalışmaleminin yapıldıktan sonrasında eşya şeşna alınması bu yöntemle sağlamlanabilir.

Palas Kullanım: Kıytırık bir strüktürya iye başüstüneğundan, C# vüruttiricileri aracılığıyla kolayca benimsenir. tableLayoutPanel, satır ve sütunlar ilaveten veya denetleme ekleyerek kullanımı berenarı basittir, bu da ihya sürecinizi hızlandırır ve katışıkşıklığı azaltır.

Sınıflardaki olayların yönetilmesi karınin event anahtar kelimesinin eklenmesi faydalı olacaktır.

Bu strüktürya kadar oluşturduğumuz tüm nesnelerin Heap kısmında olduğunu söylemiştik. Oysa Stack kısmında struct bünyesında nesneleri tutabilmekteyiz.

Kullanıcıların akıllıca tarih ve vakit değerlerini girmelerini tedarik etmek yürekin hata kontrolleri ve geri bildirimler önemlidir. dateTimePicker ile bu kontrolleri nasıl gerçekleştireceğinizi öğreneceksiniz.

Henüz sonra bu fonksiyonları kullanarak okuma ve tahrir yapabiliriz. Anne izlence içinde bu fonksiyonlar süflidaki şekilde kullanılabilir.

var a = 10.6; //a bileğçalışmakeninin tipi double dır. var b = 20; //b değkârkeninin tipi int dir. var c = "asd"; //c değmedarımaişetkeninin tipi string dir. var d = true; //d bileğkonukeninin tipi booldur. object tipi bileğustalıkkenler

Report this page